Hjälp: Forumindex

Startsidan i ett SMF-forum är vanligtvis forumets förstasida. Startsidan visar en lista över kategorier, sektioner och undersektioner som finns tillgängliga i forumet. Vissa sektioner eller kategorier kanske inte visas på grund av rättigheter i forumet.

Startsidan ser oftast ut så här.

* Omdirigera sektion

Denna sektion omdirigerar till en extern webbadress (URL).

Antal omdirigeringar

Nya inlägg Sektionens namn

Sektionsbeskrivning

Antal inlägg och trådar

Datum, tid, rubrik och författare till senaste inlägg

Undersektioner: Undersektion
Inga nya inlägg Sektionens namn

Sektionsbeskrivning

Moderator: Sektionsmoderator

Antal inlägg och trådar

Datum, tid, rubrik och författare till senaste inlägg

 • Nya inlägg
 • Inga nya inlägg
 • Omdirigera sektion

 • HOORC - Detta är forumets namn och det länkar dig tillbaka till startsidan. Det är en del av länkträdet som visas på varje sida i forumet och låter användare se vart de är.
 • Kategorinamn - En kategori innehåller sektioner som är fritt relaterade och förenklar organisationen i forumet. Vissa kategorier har en expandera- och fälla ihop-ikon intill dess namn. Den tillåter användare att välja vilka kategorier de vill visa. Fälla ihop en kategori gömmer den medan expandera en kategori gör den åter synlig.
 • Nytt-indikation - Nytt-indikation visas när det finns olästa inlägg i en sektion. Dessa kvarstår dämpade när inga nya inlägg inkommti. En sektion med undersektioner kan få egen Nytt-indikator om en undersektion innehåller olästa inlägg.
 • Omdirigerande sektioner - En omdirigerande sektion omdirigerar samtliga klickningar till en extern webbadress. Omdirigerande sektioner har inga nytt-indikatorer därför att de inte är riktiga sektioner.
 • Sektionsnamn - Sektionens namn visas som en textlänk. Genom att välja den kommer du till sektionens meddelandelista.
 • Sektionsbeskrivning - Om en sektionsbeskrivning finns så visas den under sektionens namn. Sektionsbeskrivningen talar om hur sektionen ska användas och hjälper användarena att hitta det rätta stället för sina inlägg.
 • Moderatorer - Om en sektion har moderatorer så visas deras namn under sektionsbeskrivningen. Moderator för sektionen har vanligtvis privilegier inuti sektionen som vanliga användare inte har.
 • Undersektioner - Undersektioner används för att ytterligare organisera forumet i de fall fler kategorier och sektioner inte är tillräckligt. Undersektioner visas under sektionsbeskrivningen för sektionen som innehåller dem. En undersektion har samma funktion som en sektion men den visas inuti en annan sektion.
 • Sektionsinformation - Antalet inlägg och trådar i en sektion tillsammans med information och senaste inlägg i sektionen, visas till höger. Omdirigerande sektioner visar enbart antal omdirigeringar.
 • Markera som läst - Under samtliga kategorier och sektioner finns en knapp för att markera alla trådar och inlägg som lästa.

Nederst på startsidan finns informationscentret. Där visas information om forumet och kommande födelsedagar, högtider och händelser, användare online och forumstatistik. Där kan det även visas en lista över senaste inlägg i forumet om det är valt.

HOORC - Informationscenter

Forumstatistik Forumstatistik

Totalt antal inlägg, trådar och användare & senast registrerade användare
Senaste inläggstitel, datum, och tid.
Visa de senaste inläggen på forumet.
[Mer statistik]

Användare online Användare online

Antal gäster. Antal användare.

Aktiva användare under de senaste 15 minuterna

Flest användare online idag & Flest användare online någonsin (Datum och tidpunkt det inträffade)