Hjälp: Logga in och ut

Antingen en användare är nyregistrerad eller utloggad så har användaren två sätt att logga in. Som inloggad har användaren endast ett sätt att logga ut.

Inloggningsskärmen

En användare som för närvarande inte är inloggad kan när som helst komma åt inloggningssidan genom att välja Logga in från huvudmenyn.

  • Användarnamn - Användarens användarnamn
  • Lösenord - Användarens lösenord
  • OpenID - Användarens OpenID
  • Antal minuter att förbli inloggad i - Antalet minuter innan webbläsarens cookie går ut
  • Förbli inloggad - Ser till att webbläsarens cookie inte går ut

När man använder en delad dator bör kanske en användare inte förbli inloggad för länge. Markera annars Förbli inloggad om denne kommer ihåg att logga ut efter besöket. Lämnar man ett konto inloggat på en delad dator så riskerar man att någon annan än användaren använder kontot.

SnabbInloggning

Ett SMF-forum kan vara inställt så att man kan logga in från vilken sida som helst. Detta kallas snabbinloggning. I standardtemat återfinns det övre vänstra hörnet på varje sida. På andra teman kan den vara placerad på andra ställen. Om snabbinloggning är avstängt eller inte syns så kan man alltid komma till inloggningssidan via huvudmenyn.

Vänlilgen logga in eller registrera .

Logga in med användarnamn, lösenord och sessionslängd

  • Användarnamn - Användarens användarnamn
  • Lösenord - Användarens lösenord
  • Sessionens längd Sessionens längd tills webbläsarens cookie går ut.
  • OpenID - Användarens OpenID

Sessionslängdlistmenyns värde motsvarar antal minuter i "Förbli inloggad" på inloggningssidan. Väljer man "Alltid" i listan motsvarar det samma sak som att markera "Förbli inloggad" på inloggningssidan.

Loggar Ut

När en användare tittat färdigt i forumet väljer kanske denne att logga ut. Det är en speciellt god idé på en delad dator. Genom att logga ut återgår användaren till Gäst och försäkrar på så vis sin forumidentitet tills nästa inloggning. Lämnar man ett konto inloggat på en delad dator riskerar man att någon annan än användaren använder användarkontot.

En användare kan enkelt logga ut när som helst genom att välja Logga ut från huvudmenyn.