Ändra profil

Denna avdelning innehåller information om särskilda val och inställningar som påverkar konton.


Hjälp: Ändra profil

Som standard kan användare själva ändra utseendet på många olika sätt för att stärka upplevelsen i forumet. Vissa forumadministratörer kan begränsa detta men här är grunderna.

SMF gör det möjligt att skapa och använda olika teman. Förutsatt att det finns flera teman, kan användare själva välja det de föredrar. De kan även ändra tidsformatet som temat använder för att visa datum och tid. Dessutom kan man välja sin tidszon för att visa lokal tid. Forumet har en funktion som själv känner av vilken tidszon som är aktuell om en användare inte vet det..

Följande tillval kan väljas eller väljas bort genom att markera motsvarande kryssrutor.

  • Visa sektionsbeskrivning inuti sektioner. - Beskrivningen som visas på kategorisidan kommer även att visas i sektionens beskrivningsfält
  • Visa undersektioner på varje sektion i varje kategori. Inte bara den första. - Varje sida i varje kategori kommer visa en lista på undersektioner om det finns några. Om det inte är valt kommer det enbart att visas på första sidan
  • Visa sidomenyer istället för nerfällbara menyer när det är möjligt. - Om sidomenyer är valda kommer de visas istället för nerfällbara menyer.
  • Visa inte andras avatarer. - Vissa användare tycker att avatarer är irriterande och de kan då välja att inte visa avatarer.
  • Visa inte andras signaturer. - Precis som med avatarer kan även signaturer döljas.
  • Som standard, återvänd till tråden sedan inlägg postats. - Om det är valt kommer användaren att återgå till slutet på tråden som de just postade ett inlägg i. Annars kommer användaren att återgå till sektionens indexsida för just den sektionen.
  • Varna inte för nya inlägg som tillkommit under tiden nytt inlägg skrivs och postas. - När andra användare skrivit inlägg under tiden som en användare skriver inlägg och postar genereras en varning. Med detta tillval aktivt döljs denna varning.
  • Dölj inlägg från användare som finns i min Ignoreralista. - Inlägg från användare i Ignoreralistan visas inte.
  • Visa senaste inlägg överst - Visningsordningen omvänds kronologiskt med detta alternativ markerat.
  • Visa WYSIWYG-editor som standard på inläggssidan - Används WYSIWYG-editorn behöver man inte kunna BBC-kod. Den kan användas som standard när man skriver inlägg.

Användare kan också välja hur många trådar som ska visas i en sektions index-sida och hur många inlägg som ska visas per sida i en tråd. Det finns också möjlighet att välja snabbsvar och snabbmoderation. Snabbsvar tillåter användare att skriva svar utan att använda Svara. Snabbmoderation tillåter användare att moderera flera inlägg och rubriker mycket snabbare om de har behörighet för det.