Hjälp: Registreringsrutan

OBS, registreringsrutan nedan är bara ett exempel, den kan inte användas för att registrera sig på detta forum. Registrerar sig gör man via denna länk.

I de flesta forum krävs det att gäster accepterar ett användaravtal innan registreringen kan påbörjas. Genom att klicka Jag samtycker under användaravtalet så förbinder sig användaren att följa användaravtalet. I vissa forum kan även en minimiålder krävas för ny användare.

Registreringsformulär

Obligatorisk information

Autentiseringsmetod : (?)
OpenID autentiseringsmetod:

Verifikation

Ange bokstäverna i bilden
Lyssna på bokstäverna / Byt bild

Ange bokstäverna i bilden:
Vilken är den bästa forummjukvaran som finns?:

När man når fram till registreringssidan måste gäster uppge användarnamn och fungerande e-postadress. Uppger man inte en fungerande e-postadress så kan inte registreringen fullföljas beroende på inställningar i forumet. Gäster kan även tillåta att forumanvändare skickar dem e-post.

En verifieringsmetod måste också väljas. Den vanligaste är att välja ett lösenord även om vissa forum gör det möjligt att använda OpenID.

En form av visuell verifikation kan synas för att skilja en människa från en bot. Denna verifikation kan efterfrågas på två sätt - CAPTCHA och vanliga frågor. CAPTCHA-metoden visar en bild som innehåller en slumpvis samling bokstäver som en gäst måste skriva i ett textfält. Den traditionella frågemetoden visar en eller flera tämligen enkla frågor som en gäst måste besvara rätt. Forumet kan ha inställt så att båda metoderna används.

När en gäst är färdig med registreringsformuläret så finns det tre olika möjligheter för vad som kommer visas, beroende på forumets inställningar.

  • Logga in - Om registreringen är ögonblicklig så kommer gästen att loggas in direkt efter att registreringsformuläret är fullständigt.
  • Aktivering - Om meddelande om att ett aktiverings-mail visas så måste kontot aktiveras aktiveras innan inloggning. Ett e-postbrev med instruktioner har skickats till den nye användarens e-postadress.
  • Godkännande - Om ett meddelande om godkännande av konto visas så måste användarkontot godkännas av en administratör före inloggning. En e-postbekräftelse skickas till den nye användarens e-postadress. Efter det skickas ett e-postmeddelande till till den sökande om huruvida denne godkänts eller inte.